in-site-out: fictief kunst- en designfestival

april 2016 - concept

 

achtergrond

Het festival vindt plaats in het Markdal en bestaat uit paviljoens waarin werk van kunstenaars/ontwerpers wordt getoond. In mei dienen de paviljoens als ateliers, en in juni worden de paviljoens opengesteld voor publiek. Het Markdal is een natuurgebied tussen Breda en Meersel-Dreef.

 

visie

De omgeving is een belangrijk deel van het festival. Het Markdal is alleen al de moeite waard om doorheen te wandelen of fietsen zonder festival, aldus de bezoekers van het gebied. En: zou je als kunstenaar niet geïnspireerd raken door de omgeving als je een maand lang je werkdagen doorbrengt in de natuur? Daarom wil ik door middel van mijn ontwerpen de relatie tussen de beleving van de kunst en vormgeving en de natuurlijke omgeving (die ook is vormgegeven!) laten zien.

 

uitwerking

De festivalplattegrond bestaat uit lagen. De gebruiker kan de plattegrond in een app openen en zelf de lagen selecteren die voor hem/haar op dat moment relevant zijn. De plattegrond bevat veel informatie, en op deze manier kan een bezoeker alle informatie filteren. De bezoeker kan de locaties van de paviljoens achterhalen, maar kan ook meer te weten komen over het Markdal zelf.

 

Om de verschillende paviljoens te bezoeken is de fiets het meest praktische vervoermiddel. Daarom is er een fietshandleiding te vinden in de app. Het festival trekt mogelijk ook bezoekers uit het buitenland aan, en niet alle buitenlanders zijn vertrouwd met een fiets en de hier geldende verkeersregels.

de informatielagen die de plattegrond bevat

de verschillende informatiedragers

test voor een fysieke plattegrond

naar boven